Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-19:00
3ης Σεπτεμβρίου 99, Αθήνα
info@biocolours.gr
210-825-3469

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι η Μικροχρωμάτωση ή Ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή μικροχρωμάτωση είναι μια επαγγελματική τεχνική, που συνίσταται στη μηχανική μικρο-εμφύτευση υποαλλεργικών και αποστειρωμένων χρωστικών ουσιών στην επιδερμίδα, με ακίνδυνο και ανώδυνο τρόπο. Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές, οι οποίες μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας, εισάγουν τη χρωστική ουσία κάτω απ’ το δέρμα, σε εσω-επιδερμικό επίπεδο.
Αφού περάσει το πρώτο διάστημα σταθεροποίησης, που συνήθως διαρκεί γύρω στις οκτώ ημέρες, οι χρωστικές ουσίες μένουν οριστικά κάτω από την επιδερμίδα. Ωστόσο, πρέπει να περάσουν 20 – 30 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί τελείως η διαδικασία. Σ’ αυτή την περίοδο το χρώμα μπορεί να έχει σημαντικές διακυμάνσεις. Πρέπει να ακολουθηθεί προσεκτικά μια σειρά υποδείξεων για να εμφυτευτεί οριστικά η χρωστική ουσία και, να παραμείνει για περίπου δύο χρόνια. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το αποτέλεσμά μας θα είναι άριστο για τουλάχιστο ένα χρόνο. Μετά τον ένα χρόνο και προτού εξαφανιστεί εντελώς, μπορούν να γίνουν ρετουσαρίσματα προκειμένου να διατηρηθεί στην ίδια κατάσταση για πολύ περισσότερο διάστημα.

2. Ποιους εξυπηρετεί;

Τα άτομα που δεν έχουν χρόνο για την περιποίησή τους, καθώς μπορούν να κάνουν μπάνιο ή ντους, να κολυμπήσουν ή να ιδρώσουν χωρίς τον κίνδυνο να μετατοπιστεί ή σβηστεί. Για παράδειγμα άτομα που:
• Χρησιμοποιούν φακούς επαφής ή παρουσιάζουν δυσκολίες στην όραση.
• Υποφέρουν από αλλεργίες στα καλλυντικά.
• Έχουν προβλήματα όρασης ή κινητικά προβλήματα και δυσκολεύονται να περιποιηθούν τον εαυτό τους.
• Έχουν χάσει μερικώς ή πλήρως τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια τους.
• Έχουν ουλές στα βλέφαρα, τα φρύδια ή τα χείλη.

3. Είναι επώδυνο;

Όχι, διότι πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων συσκευών και, με τη χρήση αναλγητικών προϊόντων.

4. Είναι βλαβερό για την υγεία;

Όχι, διότι οι χρωστικές ουσίες, ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και παρασκευάζονται με βάση τα Διεθνή δεδομένα και ποιότητες ασφαλείας. Επιπλέον, το εγγυώνται πολλά χρόνια ερευνών και εφαρμογών στον Ιατρικό χώρο.

5. Θα μπορέσω να δώσω αίμα;

Ναι, εξαιτίας του ότι οι χρωστικές ουσίες παραμένουν στο δέρμα και η διαδικασία πραγματοποιείται με την κατάλληλη αντισηψία.

6. Θα φύγει από τη μόδα;

Όχι, γιατί δεν είναι ένα απλό μακιγιάζ. Είναι μια αισθητική παρέμβαση που τονίζει και εναρμονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

7. Εφαρμογές της Μικροχρωμάτωσης ή Ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Οι εφαρμογές του ημιμόνιμου μακιγιάζ ή μικροχρωμάτωσης είναι πολλαπλές και ποικίλες και, μπορούν να γίνουν είτε για λόγους καλλωπισμού είτε διόρθωσης ελαττωμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι αιτία συγκεκριμένων σωματικών συμπλεγμάτων. Μπορούμε να διακρίνουμε τις παρακάτω εφαρμογές:
1. Στα ΦΡΥΔΙΑ

-Καλλωπισμός: Επεκτείνοντάς τα ή δίνοντάς τους την πιο κατάλληλη γωνία ή φόρμα για κάθε φυσιογνωμικό τύπο.
-Διόρθωση: αλωπεκία, ουλές, παραμορφώσεις.

2. Στα ΧΕΙΛΗ

-Καλλωπισμός: Σχήμα και γέμισμα για να διατηρούν πάντοτε τη φόρμα και το χρώμα τους. Αύξηση υπερβολικά λεπτών ή ανύπαρκτων χειλιών. Επικάλυψη ρυτίδων γύρω από τα χείλη.
-Διόρθωση: Ελαττωματικές, στραβές ή σβησμένες γραμμές, έλλειψη χρώματος στη βλεννογόνο.

3. Στα ΜΑΤΙΑ

-Καλλωπισμός: Αύξηση του μεγέθους των βλεφαρίδων.
-Διόρθωση: Διόρθωση της γραμμής του ματιού προσδίδοντάς του μεγαλύτερη εκφραστικότητα.

4.ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

• Θηλαία Άλως – 3D Areola
• Ανακατασκευές των διάκενων ιστού του μαστού.
• Ουλές
• Τριχοειδείς αλωπεκιάσεις
• Λεύκη
• Ραβδώσεις
• Λαγόστομα